Rabu, 28 April 2010

JAMBORI AMAL GOMBAK 2010


PENDAHULUAN

Jabatan Amal adalah merupalkan satu badan sukarelawan berunifon yang berada di bawah naungan Dewan Pemuda. Ianya ditubuhkan sejak 20 tahun yang lalu di Negeri Terengganu. Banyak perubahan dan pencapaian yang telah dilakukan oleh Jabatan Amal dalam tempoh 2 dekat tersebut khusunya bagi mereka yang mengikuti perkembangan pergerakan Jabatan Amal dari masa kesemasa dimana Jabatan Amal ini pernah digelar ”Tentera Merah ”.

Jambori kali ke 17 yang diadakan pada tahun ini akan dijadikan satu medan utama untuk mengumpulkan seluruh anggota Amal kearah memperkasakan gerakan Amal dalam memenuhi tuntutan sebagai ” Duta ” parti selaras dengan tujuan penubuhannya. Disamping itu juga jambori ini diharapkan akan dapat mengempur kesedaran dan peranan yang harus diambil perhatian serius anggota Amal yang pada masa kini cukup mencabar.

MATLAMAT

Matlamat utama program ini ialah untuk melahirkan insan cemerlang yang memiliki jati diri yang mantap melalui sikap positif, berkeyakinan tinggi, berani, berdisiplin, menghayati nilai-nilai agama serta sifat kasih sayang dan hormat-menghormati antara satu sama lain.

SASARAN PESERTA

1. Golongan pemuda sekitar 18 tahun ke atas.
2. Pemuda UKJ setiap DUN.
3. Belia cawangan DUN

PERLAKSANAAN

Tarikh : 8 & 9hb Mei 2010
(Sabtu dan Ahad)

Maklumat Lanjut & Borang Penyertaan hubungi:
019-6101782 (Mazali) 018-3997940 (Rafiq)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan